Yurttaş randevu bulamıyor ama… Devletin kasasından hastanelerin müteahhitlerine servet akıyor!

Kamu Özel İşbirliği Projeleri Yurttaşların Sırtına Yük Olarak Dönüyor

Kamunun cebinden “bir kuruş çıkmayacak” vaadiyle başlatılan Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projeleri, yurttaşın sırtına ağır bir yük olarak geri döndü.

Sağlık hizmetine erişim güçleşirken, şehir hastanelerine ödenen devasa bedeller her yıl daha da artıyor. Sadece 2025’in ilk 6 ayında, 18 şehir hastanesi için Hazine’den 52 milyar 183 milyon TL kira ve hizmet bedeli ödenecek.

‘HASTANE DEĞİL YATIRIM ARACI’

Sözcü gazetesinden Başak Kaya’nın haberine göre, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, “2023’te şehir hastanelerine toplam 46 milyar TL ödenmişti. Ancak 2025’in sadece ilk 6 ayında bu rakam aşıldı” dedi.

Kara’nın verdiği bilgilere göre, yıl sonunda ödenecek toplam tutar 100 milyar TL’yi bulacak. Kara, “Kamu özel işbirliğiyle yapılan projeler vatandaş için değil, müteahhitler için kazanç kapısı haline geldi” diye konuştu.

“BU PARAYLA 43 YENİ HASTANE YAPILIRDI”

Ankara Tabip Odası’nın açıklamasına göre, şehir hastanelerine sadece 6 ayda ödenen 52 milyar TL’yle 18 ila 43 adet orta ölçekli devlet hastanesi yapılabilir. Buna karşın Türkiye’nin dört bir yanındaki yurttaşlar, MR, endoskopi ve tomografi gibi tetkikler için aylarca hatta yıllarca sıra beklemek zorunda kalıyor.

Related Posts

ATM’lerde şifre zorunluluğu geliyor: Yeni dönem yarın başlıyor

Kart kullanan kişiler için mobil bankacılık üzerinden belirli aralıklarla şifre değiştirme zorunluluğu bulunuyordu. Ancak bu kural ATM birimleri için de geçerli olacak. Peki bu sistem ne zaman başlıyor? İşte detaylar…

Altın Satışı Durgun, Düğünlerde Takı Azaldı

Trabzon’da kuyumcular, altın bozduranların ev ve araba aldığını, düğünlerde altın takılmadığını belirtiyor.

Milyonlarca tüketiciyi ilgilendiriyor: Restoran ve marketlerde yeni dönem

Ticaret Bakanlığı’nın taslağına göre, market ve pazarlarda tartılan ürünlerde ambalaj ağırlığı olan ‘dara’nın alınması zorunlu hale gelecek. Restoran ve kafelerin tüm fiyat listeleri, bakanlığın kuracağı bir sistemde yayınlanarak tüketicinin karşılaştırma yapmasına olanak tanınacak.

Fiyat etiketlerinde yeni dönem… Bakanlık açıkladı: ‘Ahilik’ geleneği esas alınacak

Ticaret Bakanlığı, Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde tüketicilerin satın aldığı ürünlerin net miktarı üzerinden ödeme yapmasını sağlayacak yeni düzenlemeler getiriyor. Bakanlığın açıklamasında “Bir Ahilik geleneği olan ‘Ölçü ve Tartıda Doğruluk’ ilkesi esas alınacak” denildi.

Maliye Bakanlığı’ndan ‘faiz indirimi’ açıklaması: Mehmet Şimşek’e yönelik iddialar yalanlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, AK Parti Kızılcahamam İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda Bakan Mehmet Şimşek’in piyasalarda oluşan faiz indirimi beklentisini dile getirdiği ifadenin kişisel beklentisi gibi yansıtıldığına işaret edilerek, “Sayın Bakanımızın faiz konusunda herhangi bir değerlendirmesi olmamıştır.” ifadesini kullandı.

Dünyaca ünlü moda devinde büyük veri ihlali: Türkiye’den 143 bin müşterinin bilgileri çalındı

Lüks moda devi Louis Vuitton, Türkiye’de 143 bine yakın müşterisinin kişisel verilerinin çalındığını açıkladı. KVKK ihlale ilişkin detayları paylaşarak dikkatli olunması konusunda uyardı.