ŞEKERSİZ EV BAKLAVASI TARİFİ İLE BAYRAM KEYFİNE DEVAM!
Geleneksel bayram tatlısı olan baklava, artık daha sağlıklı bir versiyonuyla sofraları süslüyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, şekersiz ev baklavası tarifiyle bayram keyfinden ödün vermeden lezzetli bir seçenek sunuyor.
İşte şekersiz ev baklavasının malzemeleri:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı veya avokado yağı
- 1 çay kaşığı karbonat (limonla aktive edilir)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2,5–3 su bardağı tam buğday unu
- Bir tutam tuz
İç harcı için ise:
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi veya fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (eritilmiş)
Şerbet için gerekli malzemeler ise:
- 1,5 su bardağı su
- 8–10 adet çekirdeği çıkarılmış hurma
- 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 küçük çubuk tarçın (isteğe bağlı)
Her bir dilimi sadece 120-130 kalori olan bu tarif, sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için harika bir seçenek. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun’un önerisiyle hazırlanan bu baklava, sağlıklı yağlar, tam buğday unu ve doğal tatlandırıcılar ile geleneksel lezzeti koruyor.
Bayramda tatlı keyfini sağlıklı bir şekilde yaşamak isteyenler için ideal olan şekersiz ev baklavası tarifi, sofralarınıza lezzet katacak. Ayrıca, bu tarif diyabet hastaları için de uygun olup, herkesin afiyetle tüketebileceği sağlıklı bir seçenek sunuyor.