Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Uydu İnterneti Uçaklara Geliyor: TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay Açıkladı

TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, AJet ve Türk Hava Yolları ile yapılan anlaşmalarla uçaklarda internetin TÜRKSAT uyduları üzerinden sağlanacağını duyurdu. Atalay, TÜRKSAT 6A ile dünya nüfusunun üçte ikisine ulaşılabilecek kapsama alanına sahip olduklarını belirtti.

Atalay, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda yaptığı sunumda, TÜRKSAT’ın yerli uydular aracılığıyla uçaklarda internet hizmeti sunmaya başlayacağını açıkladı. İlk olarak AJet uçaklarında başlayacak hizmetin daha sonra Türk Hava Yolları filosuna da yayılacağını ifade etti.

Atalay, “Artık uçaklarımızın içine TÜRKSAT uydularıyla interneti taşıyor olacağız” dedi.

Türkiye’nin en büyük veri merkezi Gölbaşı’nda kurulacak

Yeni veri merkezi hakkında bilgi veren Atalay, merkezin kamu ve özel kuruluşlara yüksek güvenlikli ve performanslı veri saklama imkânı sağlayacağını aktardı.

TÜRKSAT 6A ile küresel hizmet imkanı

TÜRKSAT 6A uydusunun fırlatılmasıyla kapsama alanlarının genişlediğini söyleyen Atalay, “6 uydumuzla gökyüzünde dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisine hizmet ulaştırabilir duruma geldik” ifadelerini kullandı.

e-Devlet sistemi yaygınlaşıyor

Atalay, Türkiye’de 67 milyon e-Devlet kullanıcısı bulunduğunu, 8 bin 500’den fazla hizmetin sistem üzerinden sunulduğunu kaydetti. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, KKTC için geliştirilen e-KKTC sistemi ile dijital devlet modelinin büyük ölçüde devreye alındığını ve bu projeyle diğer ülkelere de dijital hizmet ihracatı yapılmasının planlandığını belirtti.

Her alanda uydu bağlantısı

TÜRKSAT’ın kara, deniz ve havada kesintisiz iletişim sağladığını vurgulayan Atalay, savaş gemileri, petrol arama gemileri ve deprem gibi afet durumlarında uydu destekli iletişim sistemlerinin etkin şekilde kullanıldığını belirtti.

Related Posts

KKTC’nin fiber altyapısı için imzalar atıldı

Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükûmeti arasında, KKTC’nin fiber optik altyapısının geliştirilmesi ve fiber optik kablolar üzerinden sunulan hizmetlerin hanelere ve işletmelere götürülmesi kapsamında yapılacak çalışmalara ilişkin protokol imzalandı. Gerçekleştirilen protokol ile KKTC’nin fiberleşme sürecini Türk Telekom gerçekleştirilecek.

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Stresin şifresi çözülüyor! Giyilebilir teknolojiler

Akıllı giyilebilir teknolojiler, mental sağlık izlemede çığır açıyor. Akıllı saatler, bileklikler ve biyosensörler, stres, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sağlık sorunlarını erken teşhis ederek kullanıcıların yaşam kalitesini artırdı. Bilimsel …

Türkiye Tırmanma Şampiyonası Bursa’da yapılacak

28-29 Haziran tarihlerinde AVIS 2025 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 4. ayağı, Bursa’nın Gemlik ilçesinde düzenlenecek.

Dünyanın kalp atışları yeni bir okyanus doğuracak: Bir kıta ikiye ayrılacak

Bilim insanları, Afrika kıtasının kalbinde süregelen derin jeolojik değişimlerin bir noktada ‘kıtasal ayrılığa’ sebep olabileceğini ortaya koydu. Bu ayrışma, dünyaya yeni bir okyanus da kazandıracak…

ABD her yıl askeri teknolojiye 997 milyar dolar harcıyor: 8’i sanki bilimkurgudan fırlamış

Dünyanın en büyük savunma bütçesine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, askeri teknolojilere her yıl yaklaşık 1 trilyon dolar harcıyor. Bu dev bütçeyle geliştirilen bazı sistemler ise gerçeklikten çok bilimkurgu filmlerini andırıyor.