Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Dr. Gökay Bilgin: Saç Ekimi Sonrası Masajın Önemi

Dr. Gökay Bilgin, saç ekiminin, hastaların doğal ve kalıcı sonuçlar elde etmesini sağlayan önemli bir estetik operasyon olduğunu vurgulayarak, başarılı bir saç ekimi operasyonunun ardından iyileşme sürecinde düzenli bakımın önemli olduğunu belirtti. Bilgin’ın açıklamalarına göre, en iyi sonuçları almak için düzenli bakım uygulamaları büyük önem taşıyor. “Bu süreçte en etkili yöntemlerden biri de saç ekimi sonrası düzenli olarak yapılan masajdır” dedi.

Türkiye’nin saç ekimi konusunda dünya çapında en çok tercih edilen ülkelerden biri olduğunu belirten Dr. Bilgin, şunları aktardı: “Hastaların operasyon sonrası sürecini en iyi şekilde yönetebilmeleri için gelişmiş bakım protokolleri sunmaktayız. Düzenli masaj, saç ekimi sonrası kan dolaşımını artırarak yeni ekilen saç köklerinin daha sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilir.

Saç Ekimi Sonrası Masajın Faydaları

Dr. Bilgin’ın belirttiği gibi, “Saç ekimi sonrası, ekilen greftlerin sağlıklı bir şekilde tutunması için saç köklerinin yeterli oksijen ve besin alması gerekir. Düzenli yapılan hafif masajlar, saç derisine kan akışını artırarak ekim yapılan bölgenin beslenmesini destekler. Operasyon sonrasında baş bölgesinde hafif ödem oluşabilir. Ödemli bölgeye dikkatli bir şekilde düşük güç ile uygulanan masaj, dokular arasındaki sıvının daha hızlı dağılmasını sağlayarak şişliklerin azalmasına yardımcı olur.

Dr. Bilgin’ın açıklamalarına göre, masaj saç derisini uyararak yeni çıkan saçların daha güçlü ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Ayrıca, saç ekimi sonrası sürecin stresli olabileceğini belirten Bilgin, masajın fiziksel iyileşmenin yanı sıra zihinsel rahatlamaya da katkı sağlayarak sürecin daha konforlu geçmesine yardımcı olduğunu ekledi. Ancak masajın dikkatli ve nazik bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Yanlış tekniklerin saç köklerine zarar verebileceğini ve ekim sonuçlarını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Hastaların dikkat etmesi gerekenleri de sıralayan Dr. Bilgin, şu önerilerde bulundu:

  • Masaj için en uygun zaman: Operasyondan sonraki ilk 10 gün boyunca masajdan kaçınılmalıdır. İlk iki hafta tamamlandıktan sonra doktor önerisiyle hafif masajlara başlanabilir.
  • Doğru basınç uygulamak: Masaj sırasında parmak uçları kullanılarak nazik dairesel hareketler yapılmalı, fazla baskı uygulanmamalıdır.
  • Önerilen bakım yağları ve losyonlar kullanmak: Doktorun önerdiği vitamin destekli bakım yağları veya özel losyonlar kullanılarak saç derisi beslenebilir.
  • Günde 5-10 dakika yeterlidir: Masajın aşırıya kaçmadan, düzenli olarak uygulanması en etkili sonucu sağlar. Bununla beraber, iyileşme sürecinden sonra bu zaman artırılabilir.

“Saç Ekimi Sonrası Bakım, En Az Operasyon Kadar Önemlidir”

Dr. Gökay Bilgin, “Saç ekimi yalnızca operasyon günüyle sınırlı bir süreç değildir. Asıl önemli olan, operasyon sonrası bakımın doğru uygulanmasıdır. Hastalarımızın saç ekimi sonrası düzenli masaj yaparak kan dolaşımını artırmaları, ekilen saç köklerinin sağlıklı bir şekilde büyümesine katkı sağlar.” (DHA)

Related Posts

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Tiktok’ta şimdi de osuruk yürüyüşü trend oldu: Deneyen vazgeçemiyor!

TikTok’ta “osuruk yürüyüşü” adıyla yayılan yeni trend, yemek sonrası birkaç dakikalık hafif yürüyüşün gaz atmayı kolaylaştırıp sindirimi hızlandırdığı ve ruh hâlini iyileştirdiği iddiasıyla dikkat çekiyor.

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.