Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Çiftlik Hayvanlarına Ot ile Beslenme Yüksek Kaliteli Süt ve Peynir Üretimini Artırıyor

Son zamanlarda yaşanan kuraklık nedeniyle besi alanları daralan çiftlikler, inek rasyonlarını mısır ve diğer yem bitkileri ekleyerek çözmeye çalışıyor. Ancak, yeni bulgular otla beslemenin süt ve peynir kalitesine olan etkisini ortaya koyuyor.

Fransız Tarımsal Araştırma Enstitüsü (INRAE) ile VetAgro Sup Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışma, süt ineklerinin taze ot tüketimine bağlı olarak süt ve Cantal peynirinde yüksek miktarda insan sağlığına faydalı omega-3 yağ asidi bulunduğunu gösterdi.

Massif Central’deki bir araştırma çiftliğinde gerçekleştirilen deneyde, ot bazlı rasyon alan ineklerin sütü ve peynirlerinde omega-3 seviyesinin belirgin şekilde yüksek olduğu tespit edildi. Ayrıca, duyusal değerlendirmeler peynirin otla beslendiğinde daha sarı, yumuşak ve aromatik olduğunu ortaya koydu.

Araştırma ekibi, mısır bazlı rasyonlara bile ot eklemenin peynirin besinsel ve duyusal değerini korumak için kritik olduğunu vurguladı. Bu nedenle, özellikle kış aylarında ot stoklarına bağımlı bölgelerde ot temelli beslemenin devamlılığının peynir kalitesini korumak için önemli olduğu belirtiliyor.

Related Posts

KKTC’nin fiber altyapısı için imzalar atıldı

Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükûmeti arasında, KKTC’nin fiber optik altyapısının geliştirilmesi ve fiber optik kablolar üzerinden sunulan hizmetlerin hanelere ve işletmelere götürülmesi kapsamında yapılacak çalışmalara ilişkin protokol imzalandı. Gerçekleştirilen protokol ile KKTC’nin fiberleşme sürecini Türk Telekom gerçekleştirilecek.

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Stresin şifresi çözülüyor! Giyilebilir teknolojiler

Akıllı giyilebilir teknolojiler, mental sağlık izlemede çığır açıyor. Akıllı saatler, bileklikler ve biyosensörler, stres, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sağlık sorunlarını erken teşhis ederek kullanıcıların yaşam kalitesini artırdı. Bilimsel …

Türkiye Tırmanma Şampiyonası Bursa’da yapılacak

28-29 Haziran tarihlerinde AVIS 2025 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 4. ayağı, Bursa’nın Gemlik ilçesinde düzenlenecek.

Dünyanın kalp atışları yeni bir okyanus doğuracak: Bir kıta ikiye ayrılacak

Bilim insanları, Afrika kıtasının kalbinde süregelen derin jeolojik değişimlerin bir noktada ‘kıtasal ayrılığa’ sebep olabileceğini ortaya koydu. Bu ayrışma, dünyaya yeni bir okyanus da kazandıracak…

ABD her yıl askeri teknolojiye 997 milyar dolar harcıyor: 8’i sanki bilimkurgudan fırlamış

Dünyanın en büyük savunma bütçesine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, askeri teknolojilere her yıl yaklaşık 1 trilyon dolar harcıyor. Bu dev bütçeyle geliştirilen bazı sistemler ise gerçeklikten çok bilimkurgu filmlerini andırıyor.