Kırmızı Alarm: Haftaya Bu 3 Altcoin Alım Satımından Uzak Durun!

Çoğu kripto paranın, hak ediş sözleşmeleri kapsamında kilitli tokenleri için devam eden bir dağıtımı vardır. Kripto analisti Vinicius Barbosa’ya göre, token kilitlerinin açıldığı hafta bunlarla işlem yapmaktan kaçınmak akıllıca olacaktır. Analist, bunun uygun bir risk yönetimi için gerekli olduğunu söylüyor. Bu bağlamda analist, önümüzdeki hafta kilit açacak 3 altcoin projesine dikkat çekiyor.

Uçurum token unlock’ın piyasa üzerindeki etkisi

Özellikle, kripto paraların en zorlu yönlerinden biri ilk dağıtımdır. Her proje bunun için ‘tokenomics’ adı verilen benzersiz bir model benimser. Özellikle, tüm arzın %50’sinden fazlasının ekip, vakıf, özel yatırımcılar ve danışmanlar için ayrılması yıllar içinde popüler hale geldi. Bu rezervler genellikle hak ediş sözleşmelerinde kilitlidir. Ayrıca, serbest bırakılmaları genellikle kilidin açılmasını takip eden günlerde veya haftalarda stratejik satışlar anlamına gelir.

TokenUnlocksApp’ın uçurum unlock etkinliklerine baktık. Buradan önümüzdeki hafta işlem yapmaktan uzak durmak için üç altcoin tespit ettik. Toplamda, piyasa önümüzdeki yedi gün içinde 285,09 milyon dolar değerinde tokenin kilidini açacak.

Önümüzdeki yedi günde ‘uçurum token unlock’. Kaynak: TokenUnlocksApp

Listedeki ilk altcoin: dYdX (DYDX)

İlk olarak, dYdX (DYDX) önümüzdeki hafta piyasaya toplam tokenların yaklaşık %45’ini sürecek. Bu yüzden, spekülatörlerin bu tokenların alım satımından uzak durmasında faya var. Merkezi olmayan borsa protokolü, 29 Şubat’ta yazı sırasındaki fiyatına göre 130 milyon dolar değerinde 33,34 milyon DYDX’i piyasaya sürecek. Özel yatırımcılar bunun çoğunu, 72,10 milyon dolar değerinde 18,49 milyon token alacak. Bu da kâr realizasyonu anlamına geliyor. Ayrıca, ekip kalan 14,85 milyonu alacak. Bunun da bir satıştan geçmesi muhtemel.

DYDX token unlock. Kaynak: TokenUnlocksApp

Optimism (OP) de yüklü token kilidi açacak

Önümüzdeki haftanın ikinci en büyük token unlock etkinliğini Optimism (OP) gerçekleştirecek. Bu yüzden, yatırımcıların ve traderların OP alım satımından uzak durmasında fayda var. Ethereum (ETH) için katman-2 protokolü, 29 Şubat’ın başlarında 86,73 milyon dolar değerinde 24,16 milyon OP yayınlayacak. İlginç bir şekilde, dağıtım ekip (‘Çekirdek Katılımcılar’) ve özel yatırımcılar için benzer olacak. İlki 12,75 milyon OP alırken, ikincisi 11,41 milyon token alacak.

OP token unlock. Kaynak: TokenUnlocksApp

Son sıradaki altcoin: Echelon Prime (PRIME)

Echelon Prime (PRIME), diğer ikisinden bir gün önce, 28 Şubat’ta 20,44 milyon dolar değerinde 1,66 milyon PRIME’ın kilidini açacak. 912.040 PRIME Parallel Studios rezervine ve 750.000’i özel yatırımcılarına gidecek. Dolayısıyla, Web3 oyun stüdyosu yerel tokenı, yatırım koruması için önümüzdeki hafta işlem yapmaktan kaçınılması gereken bir başka altcoin projesi.

PRIME token unlock. Kaynak: TokenUnlocksApp

Ancak bu kripto paraların, beklenen satışlara rağmen ilerleyen günlerde de iyi performans göstermesi mümkün. Kripto para piyasası oldukça değişken ve öngörülemezdir. Dolayısıyla kısa vadede her şeyin olması mümkün.

Makaledeki görüşler ve tahminler analiste ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir