Gülçin Aksoy’un eserlerinin yer aldığı sergi “Aklımda Bir Şey Vardı” sergisi sanatseverlerle buluşuyor

Depo, Gülçin Aksoy’un “Aklımda Bir Şey Vardı” Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor

2024 yılında kaybettiğimiz sanatçı ve akademisyen Gülçin Aksoy’un farklı medyumlarla ürettiği çalışmalardan oluşan kişisel sergisi olan “Aklımda Bir Şey Vardı”, öğrencileri ve kızı tarafından hazırlanmıştır. Sergi, sanatçının not defterlerinden alınan cümlelerle şekillenmiştir.

Sergide, Gülçin Aksoy’un akademi, cinsiyet, beden ve varoluş gibi konuları sorguladığı uzun soluklu pratiğinin farklı dönemlerine yer verilmiş olup, daha önce sergilenmemiş eserler de sergide bulunmaktadır. Sergi, 4 Şubat – 28 Mart 2025 tarihleri arasında Depo’da ziyaret edilebilir.

Ekmel Ertan, Nazım Hikmet Richard Dikbaş, Nermin Saybaşılı ve Zeynep Sayın gibi isimler, Gülçin Aksoy ve eserleri hakkında yazılar yazarak sergiye katkıda bulunmuşlardır. Bu metinlerin çeviri ve düzenlemelerini ise Ahsen Zeynep Özdemir, Esra Oskay, Merve Vural ve Nazım Hikmet Richard Dikbaş üstlenmiştir.

Gülçin Aksoy Kimdir?

Gülçin Aksoy, Türkiye’de güncel sanatın önemli figürlerinden biri olan bir sanatçıdır. Akademik kariyerine Mimar Sinan Üniversitesi’nde başlayan Aksoy, disiplinlerarası yaklaşımı ve insanları bir araya getirme becerisiyle tanınmaktadır. GA, eğitimci kimliğini sanatsal pratiğiyle birleştirerek öğreten, öğrenen ve üreten bir tavır sergilemiştir. Ayrıca, çeşitli kolektiflerde yer almış ve Türkiye ile yurt dışında birçok sergide bulunmuştur.


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?


 

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Bahçeli: Sivil direniş kışkırtmalarının darbeye davet olduğunun farkındayız, yüreğiniz yetiyorsa çıkın sokağa da görelim!

TIKLAYIN – RTÜK Başkanı Şahin’den Halk TV’ye: Gereği yapılacak

TIKLAYIN – Son anketten çarpıcı sonuç: İmamoğlu CHP’nin adayı, Mansur Yavaş bağımsız aday olursa oy oranları nasıl olur?

TIKLAYIN – “Turpun büyüğü” dediği bilirkişiyi açıkladı, hakkında dakikalar içinde soruşturma başlatıldı; İmamoğlu’nun çıkışını gazeteler nasıl gördü?

TIKLAYIN – Rıza Türmen | Türkiye’de ifade özgürlüğü

 

Related Posts

2025 MEB AGS ne zaman? Akademi Giriş Sınavı başvuru tarihi ne zaman? AGS başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın (AGS) ayrıntıları belli oldu. Peki, 2025 MEB AGS ne zaman? Akademi Giriş Sınavı başvuru tarihi ne zaman? AGS başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

Kütahya’da deprem, öğrenciler eve gönderildi

4.6 büyüklüğündeki depremle sallanan Kütahya’da, Simav ve çevresindeki köylerde bulunan okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Köylerdeki çocukların eğitim hakkından tasarruf!

Seçimlerde kapalı köy okullarını açmayı ve 10 çocuk şartını 5’e düşürmeyivadetmişlerdi! 19 bin 708 köy okulunu kapatarak, son 5 yılda taşımalı eğitim için 22.7 milyar TL’yi yollara saçan AKP, ekonomik gerekçelerle şimdi köy çocuklarının eğitim hakkından kısıntıya gitme kararı aldı. MEB, taşımalı eğitim maliyeti yüksek çıkan köylerdeki çocukları ilçelerdeki okullara taşımayacak.

Çocuklar finansal okuryazarlık bilincini nasıl kazanır?

Günümüzde, hızla değişen teknoloji ile öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve yetkinliklerde önemli değişimler yaşanıyor.

23 Nisan mesajları 2025!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için en güzel, eğlenceli ve duygusal kutlama mesajları ile sözleri bir araya getirdik. İşte, sevdiklerinize gönderebileceğiniz 2025 yılına özel anlamlı, coşkulu ve neşeli 23 Nisan mesajları! 23 NİSAN …

Özgür Özel: “Cumhuriyet ve demokrasi için mücadele edeceğiz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz, Gazi’nin emaneti, kurduğu demokrasiden, cumhuriyetten yanayız. Seçme seçilme hakkından, seçimlerdeki yarıştan yanayız.” dedi. Yozgat’ın, CHP’nin en düşük oy aldığı illerden biri olmasına rağmen mitingi burada …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir