Siirt Üniversitesi rektöründen ‘kamuda tasarruf’ tedbiri: Kırık parke değişimine 193 bin 500 TL!

Siirt Üniversitesi Rektörü Üzerinden Skandal İddialar!

Üniversite yönetimi, rektör atandıktan sonra yapılan harcamalarla gündemde. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından altı ay önce yeniden atanan Prof. Dr. Nihat Şındak’ın görev süresinde toplamda 887 bin 500 TL değerinde dört bakım-onarım işlemi için ihalesiz harcama yapıldığı ortaya çıktı. Bu harcamalar arasında, rektör konutundaki arızalı sinekliklerin değiştirilmesi de bulunuyor.

Yapılan harcamalar şu şekilde:

  • Rektörlük konutundaki sinekliklerin ve makam odasındaki kırık parkelerin değiştirilmesi: 193 bin 500 TL
  • Kezer Yerleşkesi’nde yosun temizliği: 240 bin TL
  • Yol ve basamak onarımı: 250 bin TL
  • Kafeterya binasına asma tavan yapılması: 204 bin TL

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22/d maddesi kapsamında, doğrudan temin yöntemiyle gerçekleştirilen bu harcamalar, Meclis gündemine taşındı.

Meclis Gündemine Taşındı

Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, konuyu TBMM’ye taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in sorularını yanıtlaması için kamu zararının boyutu ve yöneticilerin sorumluluğu hakkında sorulan sorular, şeffaflık ilkesine aykırı bulundu.

Siirt Üniversitesi’nin Bakım-Onarım İhaleleri

Siirt Üniversitesi, 2007 yılından bu yana 105 bakım-onarım ihalesi yaptı. Bu ihaleler arasında yüksek bedelli işler dikkat çekti. Örneğin, 2021 yılında açılan ofis odası onarımı ihalesinde Polatlar Group Yapı’ya 128 bin TL, çevre düzenlemesi işinde ise S-YAPI İnşaat’a 509 bin TL ödendi.

Üniversiteden Açıklama Yapılmadı

Siirt Üniversitesi Rektörlüğü’ne yöneltilen sorulara açıklama yapmadı. “Rektör beyin özel kalemi izinde, rektör beyden randevu talep etmeniz gerekir” yanıtı verildi.

Munzur Üniversitesi’nde Tartışmalı Eğitim Kadrosu

Hukuk dersine tarım mezunu rektörün girmesi ve kültür derslerinin alan dışı akademisyenler tarafından verilmesi gündeme geldi. Rektör Prof. Dr. Kenan Peker’in hukuk dersine girmesi YÖK tarafından soruşturulmadı. Ayrıca kültür ve sanat eğitimi almayan profesörlerin yüksek lisans dersleri verdiği öğrenildi.

Anabilim dalında görev yapan akademisyenlerin uzmanlık alanları arasında fizik, inşaat, siyaset bilimi, halkla ilişkiler ve sağlık yer alıyor. Ancak alan dışı olmalarına rağmen ek ders ücreti alarak yüksek lisans dersleri vermeye devam ediyorlar.

Related Posts

Yeni anlaşma umudu borsaları uçurdu

New York borsasında haftanın ilk işlem günü pozitif bir başlangıçla açıldı. Ticaret ilişkilerinde yumuşama sinyalleri ve yeni anlaşma beklentileri, yatırımcı güvenini artırdı. Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,46 yükselerek 44.020,66 puana, S&P 500 …

TÜİK mayıs ayı işsizlik rakamlarını açıkladı

TÜİK mayıs ayı işsizlik rakamlarını açıkladı

Son dakika… Mayıs ayında işsizlik azaldı

Son dakika… TÜİK Mayıs ayı işsizlik verilerini açıkladı. Açıklanan rapora göre Mayıs 2025’te işsizlik yüzde 8,4 olarak gerçekleşti.

Sigara fiyatlarına dev zam kapıda!

Türkiye’de yüksek enflasyonun etkisiyle sigara fiyatlarına art arda zamlar gelmeye devam ederken, Perşembe günü açıklanacak 6 aylık enflasyon farkıyla birlikte Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı da yeniden güncellenecek. TÜİK’in yayımladığı verilere …

Altın son dört haftanın en düşük seviyesinde

Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, son dört haftanın en düşük seviyesinde hareketleniyor. ABD, Avrupa ve Asya’daki gelişmeler ve ülkelerin anlaşmaları altından çekilmelere neden oldu.

Nestle vegan piyasasında sukutuhayale uğradı

İsviçreli gıda devi Nestle, Çekya’nın Krupka kentindeki tesisinde 80 çalışanı işten çıkaracağını duyurdu. Bu karar, şirketin Garden Gourmet markası altında bitkisel et alternatifleri ürettiği tesisteki iş gücünün yaklaşık yüzde 20’sini etkiliyor …