Yetiştirmesi zor, kazancı büyük! Kilosu 96 bin TL

Amasya’da Mersin Balığı Üretimi ve Koruma Çalışmaları Devam Ediyor

Amasya‘da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu‘nda Mersin balığı üretimi devam ediyor. Bu özel tür, uluslararası pazarda kilogramı 2 bin 500 dolara (yaklaşık 96 bin 85 TL) kadar alıcı bulabilmektedir.

YETİŞTİRMESİ ZOR KAZANCI BÜYÜK KİLOSU 96 BİN TL

Bu nadir tür, 250 milyon yıl öncesine dayanan geçmişi ile dikkat çekiyor. Yumurtaları Mersin ağacının meyvesine benzeyen Mersin balığı, havyar elde etmek için altı yıllık bir süreci gerektiriyor. Elde edilen havyar ise lüks tüketim pazarında kilogramı 2 bin ila 2 bin 500 dolar arasında alıcı buluyor ve “siyah inci” olarak adlandırılıyor.

300 BİN YAVRU MERSİN BALIĞI ÜRETİMİ HEDEFLENİYOR

Amasya‘daki Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu, bu yıl içerisinde yaklaşık 300 bin yavru Mersin balığını üreterek Karadeniz’e salmayı hedefliyor. Bu önemli çalışmalarla, Mersin balığının geleceği için gerekli adımlar atılmaya devam ediyor.

MERSİN BALIĞI DENİZE BIRAKILMADAN ÖNCE NUMARALANDIRILIYOR

Samsun‘dan Karadeniz‘e bırakılan Mersin balıklarının takip edilebilirliği, koruma çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bulgaristan açıklarında bulunan bir Mersin balığının yetkililere bildirilmesi, bu takip sisteminin ne kadar etkili olduğunu ortaya koyuyor. Her bir Mersin balığı, denize bırakılmadan önce numaralandırılarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından titizlikle takip ediliyor.

Related Posts

2 yıldır Şimşek’e ve programa destek veren TOBB, TİM, ASO ses yükseltti

TOBB, ASO ve TİM’den Şimşek’e peş peşe “Sanayici üretim yapamaz hale geldi” tepkisi geldi. Geçtiğimşz hafta Şimşek’in son açıkladığı OSB’lerin giriş çıkışlarına vergi denetim memurlarının yerleştirileceğine dair söylemleri patronların itiraz etmesine neden oldu.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

İtalyan üretiminde sınırlı artış

İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün açıkladığı mart 2025 verilerine göre, ülkenin sanayi üretimi şubat ayındaki yüzde 0,9’luk düşüşten sonra yalnızca yüzde 0,1 oranında artış gösterdi. Bu sonuç, piyasalarda beklenen yüzde 0,5’lik yükselişin …

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor